Debutul sau literar a avut loc în publicația „Liga ortodoxa”. Între 1900-1904, a fost călugăr la Cernica, chiar dacă nu era credincios informează unitischimbam.ro.
Ulterior, a declarat ca de fapt dorea sa aiba un stil de viata comod. Nu a rezistat prea mult si pleaca fara o tinta precisa in Europa. S-a reintors in tara in 1912, cand a si inceput sa fie activ in viata literara. A publicat in „Facla”, „Viata romaneasca”, „Teatru”. Intre 1918-1919, a fost inchis, alaturi de alti 11 jurnalisti romani, la Vacaresti pentru acte de tradare. Primul sau volum – „Cuvinte potrivite” – a aparut in 1927, iar un an mai tarziu scoate pe piata revista „Bilete de papagal”, dupa care publica carte dupa carte.
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 30 septembrie 1943, este din nou inchis, de aceasta data dupa publicarea unui pamflet in care l-a atacat pe ambasadorul Germaniei in Romania. A fost eliberat peste un an, dar problemele nu au incetat sa il ocoleasca pentru ca scriitorul a fost interzis de regimul comunist. Conducatorul comunist de atunci al Romaniei, Gheorghe Ghorghiu Dej, l-a reabilitat , astfel incat spre finalul vietii a fost ales si membru al Academiei Romane si s-a bucurat de o viata lipsita de griji. A decedat in 1967, avand parte de funeralii nationale.