Considerat cel mai mare dramaturg al României, din toate timpurile, Ion Luca Caragiale este până și astăzi invocat pe un ton de regret, precizează platforma online destepti.ro.
Finețea umorului și ironia inteligentă cu care a descris caractere umane și situații valabile parcă și azi au făcut ca momentul morții sale să fie întâmpinat cu o cumplită durere nu doar de familie și prieteni, ci de întreaga țară.
Ion Luca Caragiale s-a stins din viață la numai 60 de ani, la Berlin, în casa lui, în pat; a fost găsit mort în dimineața zilei de 22 iunie 1912 de către fiică și soție. A murit din pricina unor afecțiuni cardiace, fiind auzit cum tușește pe timpul nopții respective. Trupul i-a fost depus într-un cavou din capela bisericii protestante din localitatea germană Schoeneberg.
De acolo, trupul i-a fost trimis în România, unde a ajuns însă cu numeroase peripeții, pierzându-se actele și sicriul staționând, al nimănui, mai multe zile în gară. Ulterior, Ion Luca Caragiale a fost înmormântat în Cimitirul Bellu. La momentul morții sale, a circulat în presa străină și zvonul că marele dramaturg român ar fi murit în timpul zilei, pe stradă, căzând dintr-o dată din picioare și rămânând mort pe loc.