În data de 5 august 2024, când Biserica Ortodoxă sărbătorește pe Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, Mănăstirea Crăiniceni, înființată în satul natal al Sfântului, își sărbătorește Hramul.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Sunt așteptați credincioși, cinstitori ai Sfântului Ioan Iacob, atât din împrejurimi, cât și din județ.
Protopopiatul Dorohoi organizează în dimineața zilei de 5 august 2024, in pelerinaj la Mănăstirea Crăiniceni cu participarea la slujbă și vizitarea casei memoriale.
Despre Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob” – Crăiniceni
La data de 8 iunie 2018, s-a înfiinţat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, prin decizia Permanenţei Eparhiale, Schitul Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ – Crăiniceni, ca așezământ de maici, sub oblăduirea Mănăstirii Vorona, a maicii stareţe Teofana Scântei și a maicii Serafima, egumena schitului, conform site-ului doxologia.ro.
La data de 17 iunie 2018 au fost transferate un număr de trei monahii de la Mănăstirea Vorona şi au început lucrările de reparare şi înnoire a întregului ansamblu, sub atenta supraveghere a părintelui arhimandrit Teodosie Pleşca, stareţul Sfintei Mănăstiri Zosin, care este şi povăţuitorul duhovnicesc al monahiilor şi surorilor din schit. Lucrările au constat în transformarea paraclisului ce se afla în proximitatea Casei memoriale a Sfântului Cuvios Ioan Iacob într-o biserică mai spaţioasă.
În urma acestor lucrări, la data de 5 august 2018, chiar în ziua de prăznuire a sfântului și la împlinirea a 105 ani de la naşterea lui, IPS Părinte Mitropolit Teofan şi IPS Părinte Mitropolit Serafim al Europei Centrale şi de Nord au oficiat slujba de sfinţire a locaşului de cult, prin stropire cu apă sfinţită şi prin ungerea bisericii cu Sfântul şi Marele Mir.
Așezământul monahal de la Crăiniceni a fost ridicat la rangul de mănăstire începând cu data de 1 iulie 2020. Cu ocazia hramului Sfântului Ioan Iacob, a avut loc și instalarea oficială a maicii starețe – stavrofora Mariami Tunza.