Facultatea de Științe ale Educației din Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca organizează, sâmbătă, 26 octombrie 2024, Conferința Națională „Inovație în Educație. Deschideri spre Alternative Educaționale”
La eveniment vor participa experți în educație, lideri din domeniul învățământului, cadre universitare, reprezentanți ai instituțiilor educaționale alternative și profesori care promovează inovarea în cadrul procesului educativ, informează Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.
Conferința are drept scop promovarea inovațiilor și a metodelor alternative în domeniul educației, oferind un cadru de discuție pentru profesori, cercetători, educatori, formatori și factori de decizie implicați în procesul educațional.
Evenimentul își propune să exploreze noi perspective educaționale, să împărtășească bune practici și să încurajeze schimbul de idei și soluții inovative în cadrul sistemului educațional.
Obiective:
Promovarea unei culturi a schimbării și adaptabilității: Încurajarea participanților să adopte o atitudine proactivă în fața schimbărilor din educație și să devină facilitatori ai transformării în propriile instituții și comunități educaționale și sociale.
Identificarea și promovarea inovațiilor în educație: Prezentarea celor mai recente tehnologii, și strategii pedagogice/didactice de predare-învățare-evaluare care au potențialul de a îmbunătăți procesul de învățare.
Explorarea alternativelor educaționale: Discutarea diverselor abordări educaționale, cum ar fi Montessori, Waldorf, Planul Jena, Step by Step, Reggio Emilia, Homeschooling s.a. asemănătoare, de natură emergentă, care oferă soluții alternative pentru sistemul educațional tradițional.
Împărtășirea bunelor practici: Crearea unui spațiu de colaborare între profesori, cercetători, formatori și experți pentru a împărtăși exemple de succes și lecții învățate din implementarea inovațiilor educaționale în școli și instituții de învățământ.
Dezvoltarea competențelor profesionale: Oferirea de oportunități pentru dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice, prin acces la workshopuri, sesiuni practice și discuții despre noile tendințe în educație.