Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Botoșani va găzdui în data de 12 noiembrie 2024, începând cu ora 17:00, întâlnirea Cercului Pastoral Misionar „Sfântul Ioan Botezătorul”.
Din acest cerc fac parte parohiile din partea de centru a municipiului Botoșani și prin rotație, la fiecare Biserică parohială se oficiază în sobor câte o slujbă și se prezintă o temă misionară.
În cadrul întâlnirii de marți, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema „Responsabilitatea credincioșilor de a mărturisi vindecările miraculoase de care au avut parte prin mijlocirea Sfinților tămăduitori”, de către Preot Gheorghiță Bădărău, preot paroh la Biserica „Sfânta Treime”.
Dacă se vor mai întreba unii: de ce avem nevoie de mijlocirea sfinţilor pentru ca Hristos să ne ajute sau să ne tămăduiască?, le răspundem cu nemuritoarele cuvinte ale Sfântului Apostol Pavel: Sfinții sunt prietenii lui Hristos, casnicii Lui.
Cum ar putea Mântuitorul să nu asculte şi să nu împlinească rugăminţile unor prieteni devotaţi Lui până la moarte? Și nu doar că-i ascultă ci, Darnic fiind Stăpânul, le și dăruiește harul Său tămăduitor pe care sfinții, la rândul lor, deveniți prin rugăciunile noastre prieteni cu noi, ni-l împărtăşesc şi nouă, spre slava desăvârșitului Vindecător al sufletelor și trupurilor noastre.
CERCUL PASTORAL MISIONAR „SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL”
Parohii, lăcașuri de cult și slujitori:
1. Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, Protopop Petru Fercal, paroh;
2. Biserica „Sfânta Treime”, Preot Gheorghiță Bădărău, paroh;
3. Biserica „Vovidenia”, Preot Partenie Apostoae, paroh;
4. Biserica „Cuvioasa Parascheva”, Preot Visarion Vizitiu, paroh;
5. Biserica „Întâmpinarea Domnului”, Preot Gheorghe Grigorași, paroh;
5. Biserica „Sfântul Dumitru”, Preot Ștefan Grădinaru, paroh;
6. Biserica „Sfântul Vasile cel Mare”, Preot Petru Chirvase, paroh;
7. Biserica „Sfântul Andrei și Sfântul Nectarie”, Preot Marius Ciobanu, paroh;
9. Capela Maternitate, Preot Alexandru Manole, misionar de caritate.