În perioada 10 iunie – 5 iulie, parohia „Sfântul Slăvit Proroc Ilie Tesviteanul” Verona 1, în colaborare cu Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj Napoca, organizează o nouă ediție a Școlii de Vară, informează publicația theofania | EORI.
Pe parcursul celor patru săptămâni propunem o serie de activități menite să consolideze conștiința apartenenței ecleziale, o participare activă la viața parohială, dar și apropierea copiilor de moștenirea noastră culturală, care, din motive obiective lesne de înțeles, tinde să se disipeze în mediul în care am ales să trăim și să muncim.
Fără a avea rigoarea orelor de curs școlare, propunem copiilor câteva lecții-ipostaze culturale, pentru ca aceștia, la sfârșitul școlii, să le rămână în minte și în suflet măcar un pic mai mult decât ceea ce știau înainte. Astfel, copiii vor lua parte zilnic la un program educațional împărțit, ca desfășurare și modalitate, în două momente: dimineața vor avea loc o serie de prelegeri și activități interactive cu caracter preponderent teoretic, urmând ca, în a doua parte a zilei, ei să participe la laboratoare de creație.
Deși am intitulat-o „școală”, intenția noastră nu este aceea de a face „școală în vacanță”, ci aceea de a valoriza vacanța, dându-i un caracter educativ. Nu se pun note și nu se face o evaluare generală, interacțiunea cu acest program rămânând la aprecierea și plăcerea fiecărui copil în parte. Toate activitățile zilei vor începe și se vor termina cu rugăciune.
Obiectivele noastre sunt:
1. Însușirea unui comportament creștin și a unei fundamentări a credinței.
2. Însușirea unor deprinderi de comunicare corectă în limba română (este știut faptul că o bună parte dintre copiii români preferă să comunice preponderent sau doar în limba italiană; din experiența noastră anterioară putem spune că acest tip de activitate garantează rezultate optime în acest sens);
3. Crearea sau consolidarea unor legături de prietenie între copii.
4. Dobândirea unei anumite autonomii în activitățile cotidiene familiare copilului.
Coordonatoarele proiectului sunt doamnele profesoare Ionița Timiș și Patricia Codrea.
A consemnat: preoteasa Patricia Codrea