A treia ediție a Taberei de vară „Temerari pe drumul cunoașterii”, este un Proiect eparhial și s-a desfășurat la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Dorna Arini din județul Suceava, relatează Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.
Participanții au cunoscut frânturi din tainele Ortodoxiei, ale iubirii, frumosului și prieteniei.
Astfel, prin atelierele desfășurate și prin activitățile în natură, copiii au aflat despre virtuțile necesare tânărului zilelor noastre, pentru a și le însuși și a deveni vrednicii credincioși de mâine.
Programul, dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani din Eparhia Sucevei și Rădăuților și nu numai, și organizat de către Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață, le oferă an de an participanților șansa da „a porni în călătoria cunoașterii, trăind în aceste zile experiența unui vrednic temerar.
După mai multe zile în care tinerii au avut parte de „ateliere de autocunoaștere, teambuilding, comunicare, cateheză, ateliere de lucru manual, dans, muzică, jocuri olimpice, tir cu arcul, ateliere de prim ajutor, vânătoare de comori și foc de tabără, trasee montane și ședințe de easy rafting, tiroliană, și cățărări pe panou artificial”, în ultima seară a taberei, plini de emoție, încercați de bucuria întâlnirii, dar mai ales de o ușoară melancolie, temerarii, voluntarii și organizatorii au vizionat filmul taberei și un colaj cu fotografii inedite care au surprins toate activitățile din această săptămână. Seara s-a încheiat cu îmbrățișări și cântece, cel de-al treilea an al taberei devenită deja tradiție fiind împodobit cu un dar inedit, imnul „La Dorna să facem o vatră de vis”, în interpretarea Ansamblul folk „Dor” din Suceava, coordonat de prof. Cristian Doboș, versurile fiind compuse de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului.
Frumusețea comuniunii în Hristos a fost descoperită și în ultima zi a taberei prin participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită în bisericuța de lemn a Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului”, locul în care zi de zi participanții, voluntarii, organizatorii și gazdele s-au rugat dimineața și seara. La finalul slujbei tinerii au primit Sfânta Împărtășanie, după ce au fost spovediți de preotul taberei, cel care le-a fost aproape temerarilor, asistența duhovnicească fiind asigurată în permanență.
Înainte de a-și lua rămas bun, participanții au fost premiați de către organizatori, reprezentanți ai Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață, consilier prof. Cristi Gabriel Hurjui, și arhid. Paul Vlad Lungu, director al Departamentului Activități de tineret (ATOS) și Tabere, cu diplome și daruri, între care și cărți oferite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic.
Pe chipurile participanților la cea de-a treia ediție a Taberei de vară „Temerari pe drumul cunoașterii” s-a putut citi entuziasmul descoperirii unor noi prieteni, bucuria jocului, dar și lumina ziditoare a întâlnirii cu Mântuitorul Hristos.
Un articol de Irina Ursachi