Preparata astăzi în diferite forme si arome, placinta are o istorie care se intinde pe mii de ani. Primele mentiuni dateaza din jurul anului 9500 i.Hr., in perioada neolitica. Forme rudimentare ale preparatului de astazi gasim si in Egiptul Antic, dar si in Grecia Antica. Romanii au fost, insa, cei care i-au dat numele de „placenta” si au facut-o celebra in intrega Europa, odata cu expansiunea lor. Daca in Evul Mediu, cele mai multe placinte erau umplute cu carne, din secolul al XVI-lea acestea au inceput sa fie preparate cu fructe. in America, placintele au ajuns odata cu primii colonisti, devenind in scurt timp un preparat de baza in viata americanilor, precizează ziarullumina.ro.
Populare in intreaga lume, placintele sunt la fel de apreciate si de romani. Astfel ca, in topul celor mai comandate sortimente de placinte de catre clientii foodpanda se afla cele cu fructe: placintele cu visine in proportie de circa 50%, placintele cu mere (peste 25% din comenzi) si placintele cu prune si scortisoara (20%).
Românii comanda cele mai multe placinte alaturi de alte preparate din meniu, ca desert dupa cina, in intervalul orar 18:00-20:00. De asemenea, ziua de vineri este preferata de clienți pentru a comanda acest preparat.
Sursa: ziarullumina.ro
Sursa video: În bucătărie cu Jenny