Ziua Recunoştinţei reuneşte familiile americanilor şi reprezintă pentru aceştia o sărbătoare la fel de importantă precum Crăciunul. Este, de altfel, ocazia perfectă pentru a fi mai aproape de cei dragi.
Ziua Recunoștinței este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord şi este o sărbătoare a familiei.
Această sărbătoare a fost preluată de primii coloniști protestanți sosiți în Lumea Nouă, la colonia englezească Plymouth, azi, din Massachusetts, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure, precizează stirileprotv.ro.
Ziua Recunoștinței e comemorată de cetățenii americani tot cu un ospăț. Pentru ei, anul 1565 e când spaniolii au întemeiat colonia lor la St. Augustine, azi, din Florida, sub conducerea conchistadorului Pedro Menendez de Aviles, după ce-au săvârșit prima slujbă de pe teritoriul de azi al SUA, au ținut un ospăț cu precolumbienii din apropiere cu acest prilej și i-au bătut pe hughenoții care au încercat să înființeze în preajmă o colonie franceză – Fort Caroline.