Lucrătorii și voluntarii Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg au stabilit duminică două noi recorduri: cel mai lung brâu românesc confecționat în trei luni, care măsoară 1.667,41 de metri, și cel mai greu brâu, care cântărește 70 de kilograme relatează https://basilica.ro.
Brâul a fost măsurat de o comisie de la Cartea Recordurilor în Jakobsplatz (Piața Sf. Iacob din centrul orașului).
„Mulțumim cu această ocazie tuturor celor care s-au implicat activ prin a confecționa acest brâu, colegelor mele Valentina Banu și Daniela Lostun, dar și sutelor de persoane care astăzi au avut răbdarea de a sta alături de noi la măsurarea acestuia, care a durat mai bine de trei ore!”, a transmis Ionela van Rees-Zota, coordonatoarea Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu”.
Români din toată lumea s-au implicat în inițiativa Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg și au creat cel mai lung brâu românesc realizat în trei luni, de la Dragobete până la Ziua Iei. Foto: Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu”
Confecționarea brâului a început în 24 februarie 2024, de Dragobete, pentru a-l finaliza înainte de Ziua Iei. Centrul a lansat o invitație la cusut către românii din întreaga lume, la care au răspuns peste o mie de persoane.
„S-au strâns foarte multe organizații din foarte multe țări, din Noua Zeelandă până în Republica Moldova”, a explicat coordonatoarea Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu”. „Am avut asociație care a trimis și 40 de metri”.
Fiecare persoană care a contribuit la acest record a putut alege un model preferat pentru brâul pe care l-a confecționat, singura cerință a fost ca brâul să aibă lățimea de 7-8 centimetri și minim 1,5 metri lungime.
Măsurarea brâului și stabilirea a două noi recorduri au avut loc duminică, 23 iunie 2024, în Piața Sf. Iacob din Nürnberg, evenimentul încheiându-se cu o horă românească. Foto: Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu”
Organizatorii acțiunii pentru Cartea Recordurilor au fost Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Valentina Banu EU-RO Connect Consulting și Daniela Lostun, Șezătoarea Românească Nürnberg.
Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg oferă consultanță juridică și administrativă românilor din Germania, cursuri de limba germană și română și realizează diverse activități de promovare a culturii românești.
Un articol de Ștefana Totorcea