Biserica „Sfântul Apostol Andrei” și „Sfântul Ierarh Nectarie” Botoșani va găzdui în data de 24 septembrie 2024, începând cu ora 17:00, întâlnirea Cercului Pastoral Misionar „Sfântul Ioan Botezătorul”.
Din acest cerc fac parte parohiile din partea de centru a municipiului Botoșani și prin rotație, la fiecare Biserică parohială se oficiază în sobor câte o slujbă și se prezintă o temă misionară.
În cadrul întâlnirii de marți, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema „Sfântul Ierarh Nectarie – sfânt vindecător și taumaturg”, de către Preot Cristian Buhaciuc, misionar de caritate la Spitalul Județean „Mavromati”.
Sfântul Nectarie este cunoscut ca un sfânt taumaturg, vindecător al uneia dintre cele mai cumplite boli cunoscute – cancerul, boală de care el însuşi a suferit şi care i-a grăbit sfârşitul pământesc.
Renumit pentru smerenia, blândeţea, lucrarea rugăciunii inimii şi dragostea sa, Sfântul Nectarie este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai zilelor noastre, mulţi fiind cei care i-au cerut ajutorul cu nădejde şi credinţă. Sensibil la suferinţa omului, Sfântul Nectarie continuă şi astăzi, prin harul lui Dumnezeu, lucrarea de slujire a celor în suferinţe, necăjiţi şi întristaţi.
CERCUL PASTORAL MISIONAR „SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL”
Parohii, lăcașuri de cult și slujitori:
1. Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, Protopop Petru Fercal, paroh;
2. Biserica „Sfânta Treime”, Preot Gheorghiță Bădărău, paroh;
3. Biserica „Vovidenia”, Preot Partenie Apostoae, paroh;
4. Biserica „Cuvioasa Parascheva”, Preot Visarion Vizitiu, paroh;
5. Biserica „Întâmpinarea Domnului”, Preot Gheorghe Grigorași, paroh;
5. Biserica „Sfântul Dumitru”, Preot Ștefan Grădinaru, paroh;
6. Biserica „Sfântul Vasile cel Mare”, Preot Petru Chirvase, paroh;
7. Biserica „Sfântul Andrei și Sfântul Nectarie”, Preot Marius Ciobanu, paroh;
9. Capela Maternitate, Preot Alexandru Manole, misionar de caritate.