Curtea bisericii „Sfântul Gheorghe”- Poiana Mănăstireni, comuna Unțeni, Protopopiatul Săveni, se înnoiește cu 2 garduri și 3 porți de intrare noi, datorită contribuției familiei Tarnauca Constantin și Doina dimpreună cu copiii.
„Va mulțumim în numele parohiei pentru marele efort financiar făcut bisericii noastre și sunteți socotiți printre ctitorii bisericii noastre veșnic pomeniți. Șantierul încă continuă și așteptam în continuare ajutorul dragilor noștri enoriași. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți care ne sunteți alături și aproape de noi, credincioși știuți și neștiuți!”, a scris Pr. Ionuț Vicențiu Maxim, parohul Bisericii din Poiana-Mănăstireni, pe pagina de socializare.
Istoricul Parohiei Poiana
Satul Poiana, comuna Unţeni, a fost înfiinţat odată cu marea împroprietărire a ţăranilor după Primul Război Mondial. Locuitori ai comunei Vorona au primit pământ în partea de sud-est a satului Mănăstireni, comuna Unţeni, între anii 1919-1922. Numele satului se trage de la locuitorii satului Poiana, comuna Vorona, de unde au venit cei mai mulţi, la care s-au adăugat şi alţii. Odată cu formarea vetrei satului, în 1925, locuitorii au primit numele de poienari, iar satul numele Poiana. Prima menţiune oficială a satului este în anul 1929, în Decretul nr. 4036 din 9 decembrie, privind împărţirea teritoriului României în judeţe. Satul Poiana oficial este înglobat în satul Mănăstireni, încă din anul 1968, dar localnicii mai păstrează numele de poienari. Odată cu formarea satului s-a stabilit şi locul cimitirului, unde între anii 1930-1935, s-a construit o clopotniţă din lemn, fără cameră de prohodire. Începând cu anul 1970, din iniţiativa sătenilor şi a domnului Ursache Petru, fiu al satului şi epitrop al Bisericii Sfântul Nicolae Botoşani, s-a început construcţia unei clopotniţe cu cameră de prohodire. În anul 1973 a fost aprobat, de către Mitropolia Moldovei, planul de construcţie a unei clopotniţe pentru cimitirul Poienari, care prin adaosul unei abside pentru Sfântul Altar s-a transformat într-o biserică. Construcţia s-a realizat pe temelie de beton şi cu pereţi din bolţari (blocuri de zgură). Cheltuielile de construcţie s-au făcut cu ajutorul sătenilor şi prin strădania preotului Dumitru Tăbultoc, preot paroh în satul Mănăstireni. În anul 1975 s-a sfinţit biserica cu hramul Naşterea Maicii Domnului. La această biserică au slujit de preoţii: Dumitru Tăbultoc, Florin Hălăucă, Aurel Fediuc, Constantin Munteanu, Constantin Dolhăscu, Marcel Popa, Adrian Dutcă și Liviu Botezatu.
Din data de 29 noiembrie 2015, este paroh Pr. Ionuț Vicențiu Maxim.