Mănăstirea „Sihăstria Putnei” și-a deschis larg porțile ospeției, pentru a-i primi pe elevii și profesorii celor 30 de județe ale țării, participante la etapa națională a Concursului de proiecte de voluntariat din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară.
Concursul a fost organizat de o echipă puternic ancorată în activitățile de voluntariat de la nivelul județului Suceava: prof. Tatiana Vîntur, inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, prof. dr. Aurica Daneliuc, coordonator SNAC, Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I” Rădăuți, părintele arhim. Nectarie Clinci, starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei.
Binecuvântarea primită de la Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic de a desfășura concursul la Mănăstirea „Sihăstria Putnei” a fost ca un dar pentru organizatori. Înaltpreasfinția Sa știe prea bine că bucovinenii poartă în suflet bucuria cuprinsă în taina învățăturii creștine de a trăi cu drag și cu iubire pentru semenii lor și, de fiecare dată, a sprijinit eforturile educative ale școlii, purtând părintească grijă educației elevilor, veghind la respectarea valorilor creștine și culturale.
Luările de cuvânt s-au vrut a fi adevărate lecții despre puterea binelui, despre scopurile înalte din viața tinerilor, despre valoarea umană a activităților de voluntariat, despre implicare, motivare, despre credința roditoare de căldură sufletească, sensibilitate, responsabilitate civică.
S-au adresat celor prezenți: domnul inspector școlar general, prof. Grigore Bocanci, domnul inspector școlar general adjunct, prof. dr. Petru Crăciun, doamna inspector școlar pentru educație permanentă, prof. Tatiana Vîntur și nu în ultimul rând domnul conf. univ. dr. Vasile Timiș, inspector general, disciplina Religie, în cadrul Ministerului Educației.
Cuvântul de bun-venit rostit de doamna prof. dr. Aurica Daneliuc, în calitatea sa de coordonator SNAC la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I” Rădăuți, dar și de organizator, a sensibilizat pe toți cei prezenți. „Exprimându-mi bucuria de a vă avea alături de noi, vă doresc o şedere plăcută pe pământul bucovinean, care sperăm că va lăsa în sufletele dumneavoastră câte ceva din merindea lui spirituală.” – a spus doamna profesoară în finalul intervenției sale.
În urma concursului, care a reunit proiecte și activități SNAC cu impact major asupra conturării unui profil real de voluntari, Colegiului Tehnic „Regele Ferdinand I” din Rădăuți a fost declarat câștigătorul Premiului I și Laureat la nivel național, prin inițierea, organizarea și desfășurarea, în anul școlar 2023-2024, a Proiectului „Fapta bună – puntea (în)spre noi înșine”.